Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SEOLTO pakt volle buit in blessuretijd

25 maart 2024 16:15

De derby tegen De Fendert werd afgelopen zaterdag een ware Houdini act. Een comfortabele voorsprong werd verspeeld en puntverlies leek in de maak…

Het volgende verslag komt van Voetbalkrant.nl

Wind en regenbuien trokken vandaag over in Zevenbergen bij de derby SEOLTO – De Fendert, de nummers 3 en 2 in de 4e klasse D.

Voorafgaand in de bestuurskamer werd er vooral gesproken over het grote verschil tussen de 3e en 4e klasse, en dat promotie niet perse gewenst is. Iets wat in de kleedkamer waarschijnlijk anders beleeft zal worden.

De wedstrijd kende een sterke start van de thuisploeg die hoog druk zette en daarmee de tegenstander tot fouten dwong. Na 3 minuten al de eerste waarschuwing voor De Fendert toen een schot in de 16 meter geblokkeerd kon worden. Deze waarschuwing was echter niet aan De Fendert besteed, nauwelijks 3 minuten later stond de 1-0 op het scorebord. Aanvallende uitblinker in de 1e helft Thomas van der Wal speelde de bal in de 16 meter naar Quinn van Dam, de 17 jarige spits kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal met links binnen.

In het eerste half uur mocht SEOLTO volledig zijn gang gaan met combineren, de verdediging van De Fendert kreeg geen grip op de aanvallers van SEOLTO. Aan de andere kant was met name het centrale duo van de thuisclub de baas over de aanvallers van De Fendert. Na 25 minuten viel dan ook de terechte 2-0, na een voorzet van van der Wal was het ditmaal Jesper van Dam die bij de 1epaal binnenschoot en doelman Stomphorst kansloos liet.

Hierna braken er 10 minuten aan waarin De Fendert voor het eerst gevaarlijk kon worden. Eerst liep de scheidsrechter een middenvelder van SEOLTO in de weg waardoor er van afstand kon worden geschoten. Doelman Schimmel stomte de bal naar de zijkant waarna Jongenelen over schoot. Diezelfde Jongenelen verscheen niet veel later alleen voor de keepr maar schoot de bal voorlangs. Binnen twee minuten redde de keeper van de thuisploeg zijn team nog evenzovele malen. De ruststand was zodoende 2-0.

Vlak voor rust maakte scheidsrechter van Hoogdalem een aantal vreemde beslissingen naar beide kanten toe, maar SEOLTO mocht zich wellicht het meest beklagen.

Het begin van de 2e helft was een kopie van de 1ehelft, een feller en scherper SEOLTO dwong in de eerste 7 minuten twee grote kansen af. Met name Quinn van Dam had de één tegen één situatie met de keeper beter uit moeten spelen. Vlak nadat er een aantal wissels hadden plaatsgevonden viel uit het niets de 2-1. Na een corner rolde de bal door de 16 meter van SEOLTO, een speler van de thuisploeg schiet finaal langs de bal waarna Mitchell Schilperoord de bal binnen schiet.

Vanaf dat moment was het De Fendert wat plots weer leek te geloven in een resultaat en de thuisploeg onder druk hield, met als gevolg een aantal “halve” kansen. Trainer Winkelhof had een gelukkige hand van wisselen want de zojuist ingevallen Jesse van Eijk schoot in de 74e minuut de gelijkmaker binnen. De scheidsrechter had hierbij wel over het hoofd gezien dat hij 15 seconden eerder een overtreding randje 16 van De Fendert op Quinn van Dam had moeten bestraffen met een vrije trap voor de thuisploeg.

Inmiddels had de grensrechter van De Fendert bedacht dat hij bij iedere bal die op de helft van De Fendert terecht kwam zijn vlag omhoog moest steken, met vele reacties op de tribune tot gevolg. Typerend was het moment dat de speler van de thuisploeg er nog een meter of 7 achter liep en hij vertwijfeld met zijn armen op zij gebaarde dat hij nu toch echt niet kon vlaggen.

Ook in de laatste fase strooide de scheidsrechter met vreemde beslissingen, net als met de kaarten. In totaal 9 stuks in een wedstrijd die in het veld verre van onvriendelijk was.

In de 90e minuut krijgt De Fendert nog een vrije trap te nemen halverwege de helft van de tegenstander, de bal word achter de verdediging gelegd en binnengeschoten. De grensrechter van SEOLTO heeft echter een arendsoog en constateert buitenspel, iets wat de verslaggever betwijfeld. En dan in de absolute slotfase een bal voor het doel van De Fendert, een kopbal op de lat en dan Jesper van Dam die op de juiste plek staat en de bal binnen kopt 3-2.

Gezien het wedstrijdbeeld en de kansen uiteindelijk een terechte overwinning voor SEOLTO, iets waar ze gezien de stand in Tholen ook blij mee zijn.