Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SEOLTO pakt volle buit op bezoek bij Kapelle: 0-1

19 april 2022 11:30

Vanaf de eerste minuut liet SEOLTO zien dat het gebrand was om te winnen. Na de zure nederlaag tegen Zwaluwe vorige week (waar het eigenlijk recht had op minimaal een punt) hadden de mannen van SEOLTO iets goed te maken.

SEOLTO startte in een andere formatie, mede omdat trainer Frans Ceton geen beschikking had over aantal vaste krachten i.v.m. blessureleed, afwezigheid of schorsing. Door Joshua naar het middenveld door te schuiven, werd er meer ingezet op de aanval. Een goede keus zeker gezien het gebrek aan het creëren en afmaken van kansen bij SEOLTO de afgelopen weken.

Ook bij Kapelle ging het niet makkelijk. Wel werd er gelijk hoog druk gezet op Kapelle, dat er voetballend niet uit kwam. Door de hoge druk kreeg SEOLTO in de eerste helft al de nodige kansen, wat uiteindelijk resulteerde in een 0-1 voorsprong in de 25e minuut. Daarna ging SEOLTO iets meer achterover leunen, echter resulteerde dit niet in uitgespeelde kansen voor Kapelle. Ruststand 0-1.

Na de rust veranderde dit spelbeeld niet. SEOLTO liet het voetbal aan Kapelle over. SEOLTO kon zich dit permitteren omdat Kapelle niet dichtbij de goal kwam. Wel nam Kapelle de nodige risico's, waardoor SEOLTO in de omschakeling kon counteren. Dit resulteerde in 4 grote een-op-kansen, die allen niet werden benut. SEOLTO had het zich veel makkelijker kunnen maken door de wedstrijd te beslissen, en kreeg het in de slot minuten nog even benauwd toen de 1-1 binnen werd geprikt. Deze werd afgekeurd door buitenspel. Eindstand 0-1.

Er werd hard gewerkt door SEOLTO en deze verdiende overwinning biedt dan ook perspectief voor de komende weken. De punten zijn nog steeds hard nodig, daar de concurrentie ook goede zaken heeft gedaan en de gevarenzone nog steeds akelig dichtbij is. Volgende wedstrijd wacht Krabbendijke, die afgelopen weekend de koploper hun eerste nederlaag heeft bezorgd.