Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SEOLTO op valreep onderuit tegen Zwaluwe: 0-1

11 april 2022 16:30

Met een punt in handen en de kleedkamer al in zicht, leek SEOLTO lange tijd nog iets over te houden aan de krachtmeting met Zwaluwe. Tot vlak voor tijd Zwaluwe de overwinning nog stal en het van 'iets' toch een 'niets' maakte: 0-1.

Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat beide teams behouden aan de wedstrijd begonnen. Gezien de ranglijst was dit een 6-puntenwedstrijd, rekening houdend dat SEOLTO op gelijke hoogte met Zwaluwe kan komen bij een overwinning. SEOLTO probeerde druk naar voren te zetten maar moest oppassen dat Zwaluwe via de snelle rechtervleugelspits kon counteren. De manier van spelen leverde aan beide kanten wat kansen op die voor rust niet verzilverd konden worden.

Na de rust veranderde dit spelbeeld en probeerde SEOLTO gebruik te maken om de snelle Yannick van Niekerk te bedienen. Yannick  werd samen met Teun Broere na rust ingebracht om via de omschakeling gelijk Yannick te zoeken in de diepte. Helaas slaagde SEOLTO er steeds niet in om getrainde spelcombinaties in de wedstrijd uit te voeren. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het voetbal ook minder en begon de wedstrijd roeriger te worden. De scheidsrechter die tot dusver een keurige wedstrijd floot, nam een paar dubieuze beslissingen waardoor het voetbal een aantal keer lang stil lag door discussie aan beide kanten. Dit resulteerde later in de wedstrijd nog tot een lange blessuretijd van circa 10 minuten. Een van de discutabele momenten was een niet gegevem penalty in het voordeel van SEOLTO, daar middenvelder Justin Konings in het strafschopgebied een hoorbare tik kreeg. De scheidsrechter beoordeelde dit uiteindelijk als niet voldoende om de bal op de stip te leggen.

De wedstrijd werd uiteindelijk in de 80e minuut besloten door Zwaluwe, die een afvallende bal van buiten de 16-meter feilloos in de kruising binnenschoot. Keeper kansloos en SEOLTO op achterstand, 0-1. SEOLTO heeft zichzelf ondanks een lange blessure tijd niet meer kunnen belonen voor het verdiende punt. Eindstand 0-1.