Verslag: SEOLTO 1 - De Fendert 1

12 oktober 2021 14:00

SEOLTO

Lees hier het verslag van SEOLTO 1 tegen De Federt 1. De foto's volgen later!

Voorafgaand aan de wedstrijd werd verwacht dat de Fendert offensief zou gaan starten gezien de afgelopen wedstrijden en het aantal doelpunten dat zij al hadden gescoord in de eerste twee competitiewedstrijden: 7 voor en 0 tegen. Echter bleek vanaf het startsignaal dat SEOLTO wederom scherp aan de wedstrijd begon waardoor de Fendert gelijk met de rug tegen de muur werd gedrukt. Ondanks dat de keeper van De Fendert een aantal goed opgezette aanvallen pareerde, was het aan de oranjehemden zelf te danken dat het niet in de eerste helft al met twee of drie doelpunten verschil de rust in ging. Gelukkig wist Teun Broere de score alsnog in de 1e helft te openen door een vrije trap in de verre bovenhoek te krullen, 1-0!

De 2e helft drukte de uitploeg meer naar voren maar wist het alsnog niet echt tot kansen te komen. Noemenswaardig is dat SEOLTO de zaak in verdedigend opzicht onder controle had, zelfs met een aantal wijzigingen in de achterhoede. De ruimtes werden steeds groter waardoor SEOLTO makkelijk via de snelle Yannick van Niekerk en Yasin Abdulle counters op kon zetten. Ondanks een aantal goede uitbraken verzuimde de thuisploeg om de wedstrijd op slot te gooien. De duels in de wedstrijd werden feller omdat de scheidsrechter er voor koos dit toe te laten. De wedstrijd hobbelde door en de Fendert wist in de slotminuten nog bijna tot scoren te komen uit een spelhervatting. Uiteindelijk wist SEOLTO de wedstrijd over de streep te trekken na 9 minuten blessuretijd een verdiende overwinning!

Volgende week mogen de oranje hemden op bezoek bij ZSC'62 in Scharendijke.